Nye indlæg

 

Overspisning og dødsangst

14-04-2017
For cirka fire måneder siden havde jeg en ung kvinde på briksen til en massage. Hun spurgte mig, om jeg også arbejdede med vægttab, for hun kunne slet ikke styre det og tvangsspiste. Hvis hun følte sig sulten, blev hun utilpas og angst og spiste straks noget. Hun gik aldrig nogen steder uden at have mad med i tasken. Det havde stået på i adskillige år, og resultatet var, at hun var overvægtig. Da hendes problem var psykisk og derfor ikke kunne afhjælpes med en kostvejledning, aftalte vi en ny tid til hypnoterapi ugen efter.

Ved den efterfølgende behandling gik hun i hypnose ind i det ubehag, hun følte omkring at være sulten. Til sin egen overraskelse vendte hun tilbage til sit livs første halve time. Hendes mor var gået over i graviditeten og pigen (klienten) var derfor, ifølge hende selv, meget sulten, da hun blev født. Hun havde derfor skreget og skreget, men moderen var af uvisse årsager bange for at tage hende op (pigen oplevede selv, at moderen var nervøs for at tage hende op, fordi hun var så lille og ”moderen var bange for, at hun gik i stykker”).

Efter at have skreget et stykke tid resignerede hun og tænkte ”nu dør jeg” (et paradoks for den, der ikke tror på reinkarnation). Hun blev taget op efter den halve time.

Vi behandlede traumet under hypnosen, og hun lærte efterfølgende, hvordan hun skulle trøste barnet og behandle sig selv. Hun var meget overrasket over at opdage, at hendes overspisning havde rod i en dødsangst.

Ved den opfølgende konsultation fire uger efter, kunne hun fortælle, at hun kun havde oplevet ubehaget og angsten én gang siden behandlingen: Hun skulle til Tyskland, og idet hun satte sig ind i bilen, gik det op for hende, at hun ikke havde noget mad i tasken; dette havde hun ikke haft siden hypnosen. Hun lænede sig tilbage i sædet, lukkede øjnene og gik ind i sin selvbehandling. Det hjalp med det samme.

Jeg har talt med hende efterfølgende, og hun har ikke haft tilbagefald. Hendes tvangsspisning er væk :)

Kategori: Behandling

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

:

CAPTCHA Image